Cautare
 
Autentificare
Curent: Anonymous

 Apeluri proiecte si evenimente europene  - Reteaua multiplicatorilor Regiunea Centru

Activități destinate anului european al tineretului în Regiunea Centru

 Anul 2022 este Anul european dedicat tineretului, iar activitățile programate pentru următoarele luni de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – au în centrul acțiunilor tinerii din Regiunea Centru. Crosul Europei, Friendship Challenge și o suită de dezbateri pe teme de mediu în fiecare județ, reprezintă activitățile ce vor implica tinerii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

https://europedirect-adrcentru.ro/activitati-destinate-anului-european-al-tineretului-in-regiunea-centru/

 Sprijin pentru implementarea Mărcii Patrimoniului European

 Acest apel de finanțare va sprijini o singură organizație sau un singur consorțiu de organizații, cu un accent special pe patrimoniul cultural și consolidarea capacităților, care sunt active în sectoarele creative și culturale sau care desfășoară activități de consolidare a capacităților și de promovare.

 https://europedirect-adrcentru.ro/sprijin-pentru-implementarea-marcii-patrimoniului-european/

 Program de mobilitate pe termen scurt în Japonia pentru managerii de clustere industriale din UE

Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industrială va organiza prin intermediul biroului său de asistență pentru cooperare regională și de cluster un „program de mobilitate pe termen scurt în Japonia pentru managerii de clustere industriale din UE” pentru a sprijini cooperarea internațională între clusterele industriale din UE și omologii acestora din Japonia, precum și să promoveze internaționalizarea IMM-urilor găzduite de clusterele UE și a parteneriatelor de afaceri, comerț și inovare UE-Japonia.

 https://europedirect-adrcentru.ro/program-de-mobilitate-pe-termen-scurt-in-japonia-pentru-managerii-de-clustere-industriale-din-ue/

 Finanțarea a 100 laboratoare vii pentru solul din Europa

 Principalul obiectiv al misiunii “O înțelegere privind solul pentru Europa” este de a crea 100 de laboratoare vii care să conducă tranziția către soluri sănătoase până în 2030. Noi oportunități de finanțare sunt deschise acum pentru a contribui la implementarea misiunii.

 https://europedirect-adrcentru.ro/finantarea-a-100-laboratoare-vii-pentru-solul-din-europa/

 CONFERINȚA EUROPEANĂ A CLUSTERELOR. Evenimentul unde îți poți găsi parteneri de afaceri

 Conferința europeană a clusterelor din 2022 este o oportunitate unică de a avea un cuvânt de spus cu privire la evoluțiile politicilor legate de cluster la nivel UE, național și regional, de a afla despre inițiativele de cluster ale UE pentru redresarea post-COVID-19, de a aborda întreruperile lanțului de aprovizionare și rolul clusterelor în afara Căilor de tranziție în diferitele ecosisteme industriale. Evenimentul va avea loc pe 26 septembrie, într-o sesiune de 4 ore (9:00 – 13:00 CEST).

 https://europedirect-adrcentru.ro/conferinta-europeana-a-clusterelor-evenimentul-unde-iti-poti-gasi-parteneri-de-afaceri/

 Creșteți-vă afacerea de deep tech

 Înscrieți-vă la cea de-a 9-a ediție a EIT Digital Challenge, cea mai importantă competiție paneuropeană pentru startup-urile aflate în stadiul de creștere (scale-ups) digitale deep tech și deveniți următoarea poveste de succes europeană! Primele 20 de companii vor fi invitate la un eveniment exclusiv pentru a prezenta în fața unor de experți și investitori, precum și pentru a participa la sesiunile de matchmaking cu corporații și investitori invitați.

 https://europedirect-adrcentru.ro/cresteti-va-afacerea-de-deep-tech/

 Forumul European de Reziliență Urbană I Atena, 14-15 septembrie 2022

 De aproape un deceniu, Forumul European de Reziliență Urbană (EURESFO) a oferit o platformă unică de schimb în care reprezentanții orașului și părțile interesate din diverse instituții locale și regionale se reunesc pentru a discuta strategii și acțiuni de adaptare la schimbările climatice și de construire a rezilienței urbane. În 2022, toți cei care doresc să modeleze un viitor rezistent la climă pentru orașele și regiunile noastre sunt invitați să participe și să se întâlnească la Atena (Grecia) în 14 și 15 septembrie.

 https://europedirect-adrcentru.ro/forumul-european-de-rezilienta-urbana-i-atena-14-15-septembrie-2022/

  1.       Apel proiecte – continut media pentru tineri

 Comisia publică o cerere de proiecte în valoare de 9 milioane EUR pentru a sprijini producția de știri din întreaga Europă pe teme de actualitate, cu un accent deosebit pe tinerii europeni. Demersul face parte din eforturile depuse în vederea sporirii și a diversificării surselor de finanțare la nivel european pentru a sprijini jurnalismul transfrontalier și a dezvolta noi formate inovatoare, cu respectarea deplină a independenței editoriale.

 Organizațiile mass-media și organizațiile non-profit interesate pot găsi criteriile de eligibilitate și își pot prezenta propunerile până la 24 octombrie 2022, la link https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/funding/european-public-sphere-new-online-media-offer-young-europeans

 2.       Apel proiecte privind neutralitatea climatica in orase pilot

 NetZeroCities va lansa un apel de proiecte pentru orașe pilot. Programul NZC Pilot Cities va testa și implementa abordări inovatoare pentru decarbonizarea rapidă pe o perioadă de doi ani. Selecția va acoperi toate domeniile tematice care contribuie la neutralitatea climatică pentru a asigura transformarea sistemică.Orașele pilot selectate vor primi finanțare și asistență practică de la partenerii Consorțiului NZC.

 https://europedirect-adrcentru.ro/netzerocities-apel-pentru-orase-pilot-in-neutralitate-climatica/

 3.       Apel Erasmus pentru Unviersitati

 Un nou apel pentru testarea instrumentelor de facilitare a unei cooperări transnaționale mai profunde între universitățile din Europa este deschis. Organizațiile interesate pot aplica acum pentru un nou apel Erasmus+ pentru a pilota o etichetă europeană comună de diplome și pentru a testa instrumente de cooperare instituționalizate ale UE, cum ar fi un posibil statut juridic european pentru alianțele instituțiilor de învățământ superior.

 https://europedirect-adrcentru.ro/apeluri-erasmus/

4.       Apel proiecte conservarea naturii

 Pe data de 17 mai 2022 a fost deschis apelul pentru proiecte LIFE 2022. Pentru proiectele dedicate conservării naturii, protecției mediului, acțiunilor climatice și energiei curate sunt disponibile în acest an 598 de milioane EUR. Termenele limită de depunere a proiectelor le aflați accesând link-ul: https://europedirect-adrcentru.ro/programul-life-2022-termenele-limita-de-depunerea-proiectelor/

 5.       Eveniment pt IMM-uri

 În perioada 28-30 noiembrie 2022 va avea loc cel mai important eveniment pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa: SME Assembly 2022 – o călătorie de 3 zile despre antreprenoriat, economie, politici și inovare. Adunarea IMM-urilor are loc o dată pe an, în timpul Săptămânii europene a IMM-urilor. Anul acesta evenimentul va avea loc atât la Praga, Republica Cehă, cât și online. Marcați aceste zile în agenda dvs. pentru că vom reveni pentru a vă împărtăși tot ce trebuie să știți despre ediția din 2022.

 https://europedirect-adrcentru.ro/adunarea-imm-urilor-europene-praga-28-30-noiembrie-2022/

 6.       Manual Inteligenta Artificiala

 Manualul Al Watch este dezvoltat în contextul Artificial Intelligence (AI) Watch, ca primul efort la nivel european care subliniază orientări acționabile pentru a promova adoptarea unei IA sigure, legale, incluzive și de încredere de către administrațiile din sectorul public din UE. Acest manual își propune să acționeze ca un plan acționabil pe mai multe niveluri și multidimensionale, oferind 16 recomandări grupate în patru domenii de intervenție, însoțite de peste 50 de acțiuni stabilite pentru a promova adoptarea IA centrată pe cetățeni în sectorul public, la diferite niveluri operaționale ca un motor sigur și de încredere pentru atingerea obiectivelor comune în Europa.

 https://europedirect-adrcentru.ro/ai-watch-drumul-spre-adoptarea-inteligentei-artificiale-de-catre-sectorul-public/

 7.       Parteneriate pentru inovare

 Comisia Europeană a anunțat cele 63 de regiuni, șapte orașe și patru state membre selectate în cadrul proiectului-pilot pentru Parteneriatele pentru inovare regională, o inițiativă elaborată împreună cu Comitetul Regiunilor. Participanții la acțiunea-pilot sunt deschiși să facă schimb de bune practici, precum și să dezvolte în comun și să testeze instrumente de mobilizare a mai multor surse de finanțare și politici și să conecteze programele regionale și naționale la inițiativele UE pentru transformarea verde și cea digitală. Aceste parteneriate contribuie la noua Agendă de inovare pentru Europa, în care inovarea stimulează transformarea pentru sustenabilitate, conectând strategiile locale cu inițiativele de la nivelul UE.

 https://europedirect-adrcentru.ro/parteneriate-pentru-inovarea-regionala/

·        Organizațiile interesate de dezvoltarea infrastructurii unui incubator de afaceri, pot depune proiectele aferente până în data de 30.06.2021, ora 12:00. Pentru mai multe detalii, accesați:

 

http://regio-adrcentru.ro/prelungire-termeri-por-2014-2020/

 

·        S-au lansat primele apeluri de proiecte ale programului Europa Creativă 2021-2027

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a publicat primele trei apeluri în cadrul componentei Cultură a programului Europa Creativă 2021-2027.

1. Apelul pentru proiecte de cooperare europeană. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 7 septembrie 2021 ,ora 18:00 a României)

2. Apelul pentru rețele europene de organizații din sectoarele culturale și creative. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 26 august 2021 (ora 18:00 a României)

3. Apelul destinat entităților culturale paneuropene. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 26 august 2021 (ora 18:00 a României).

Pentru mai multe detalii, accesați  http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-uniunea-europeana/1457-s-au-lansat-primele-apeluri-de-proiecte-ale-programului-europa-creativa-2021-2027?fbclid=IwAR0qIH1H364YHy9cWVEydh3mcJjJdw0_t4v8c_pa-Na4YOKmYUNvS-7VXMY

 

·        Pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă, un stagiu sau un curs de formare în Europa, vă recomandăm să vizitați site-ul EUROPASS!

Europass oferă informații fiabile cu privire la studiile și munca în țările din Europa, furnizând linkuri către diverse surse europene și naționale relevante.

Detalii: https://europa.eu/learning-corner/work-and-study_ro?pk_source=newsletter&pk_medium=email&pk_campaign=lcnews&pk_content=news12&fbclid=IwAR2Hwm1H48E-XJi8tLm7xWINDL_PMbPfFERESnJlWZz0z73PdLgt8Qrk2Mg#europass

 

 Ø  Idei de afaceri, finanţări și colaborări pentru start-up-uri în cadrul evenimentului Connect Day 2021! http://www.adrcentru.ro/proiecte-regionale/idei-de-afaceri-finantari-si-colaborari-pentru-start-up-uri-in-cadrul-evenimentului-connect-day-2021/

Ø  Intră în vigoare programul „UE pentru sănătate” (EU4Health) http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-uniunea-europeana/1444-intra-in-vigoare-programul-ue-pentru-sanatate-eu4health ERASMUS+: PESTE 28 DE MILIARDE EUR PENTRU SPRIJINIREA MOBILITĂŢII ȘI A EDUCAŢIEI PENTRU TOŢI  http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-uniunea-europeana/1443-erasmus-peste-28-de-miliarde-eur-pentru-sprijinirea-mobilitatii-si-a-educatiei-pentru-toti

Ø  Fă-ţi proiectul cunoscut! Înscrie-l în Competiţia Regiostars Award 2021! http://www.adrcentru.ro/comunicare/regiostars-award-2021/

  Ø  Vrei să fii un mic antreprenor? 

 

Centrul Europe Direct Regiunea Centru, susținut de structura gazdă - Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru- propune tinerilor din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, o acțiune prin care urmărește mobilizarea lor - copii alături de părinți și tutori, elevi și studenți alături de profesori – implicându-i într-o activitate prin care le vor fi transmise câteva principii specifice antreprenoriatului.

La această activitate sunt vizaţi să participe elevii, studenții dar și tinerii din centrele de plasament, dornici să cunoască și probabil să desfășoare în viitor, o activitate comercială.

Activitatea propusă acum constă în realizarea de produse decorative, tradiționale, artizanale sau alte produse artistice, din materiile prime simple și ieftine, aflate la îndemâna lor, pentru a-i familiariza cu elementele construirii unei afaceri, cu principiile muncii orientate spre rezultate și cu importanța autocunoașterii.

Mai multe detalii la (http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1431-vrei-sa-fii-un-mic-antreprenor)

 

Ø  Comisia Europeană a prezentat o propunere privind transparența salarială menită să asigure faptul că femeile și bărbații din UE primesc salarii egale pentru o muncă egală. Detalii în comunicatul de presă.

 

Ø  Apel înscrieri Dedication Lab Brașov – primul laborator de inovare socială organizat în cadrul proiectului D-Care Labs

Federaţia ONG-urilor Sociale din Transilvania lansează primul laborator de inovare socială în domeniul îngrijirilor la domiciliu în luna mai, la Brașov  și vă invită să vă înscrieți până în 30 martie 2021.

 

 Mai multe detalii la http://www.adrcentru.ro/comunicare/d-care-labs/

 

Ø  Viitorul Europei - cetățenii europeni vor ca vocile lor să fie „luate mai mult în considerare în deciziile referitoare la viitorul Europei”.

Este concluzia primului sondaj Eurobarometru realizat vreodată în comun de Parlamentul European și Comisia Europeană. Sondajul Eurobarometru special privind viitorul Europei a fost realizat între 22 octombrie și 20 noiembrie 2020 în cele 27 de state membre ale UE.

Astfel, se va lansa în curând Conferința privind viitorul Europei, ce își propune să facă exact acest lucru: să fie un forum public pentru o dezbatere deschisă, incluzivă, transparentă și structurată cu cetățenii europeni cu privire la chestiunile care contează pentru ei și le afectează viața de zi cu zi.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Fromania%2Fne ws%2F20210309_eurobarometru_500_ro&h=AT3Or9qQ0OE4IhilNCipDimRTev6jJLas80Ssmy9cL0 B4LVOCX5EcWcVvoMjjIiUdRoj98IbrPcb5l9eWBJ73kmhIp4pFjcgu8eT8YivKl2Mz61_K0JFTrrY4O7 jOTP8h1L2&s=1

 

Ø  In cadrul unui eveniment online, Comisia Europeană a lansat Consiliul European pentru Inovare (CEI), cu un buget de peste 10 miliarde EUR (în prețuri curente) pentru perioada 2021-2027, în scopul dezvoltării și al extinderii inovațiilor revoluționare. Bazat pe un program-pilot de succes derulat în cadrul programului Orizont 2020, CEI nu este doar o noutate a programului Orizont Europa, ci este unic în lume: el combină cercetarea în domeniul tehnologiilor emergente cu un program de accelerare și cu un fond de investiții special, Fondul Consiliului European pentru Inovare, și are ca scop extinderea întreprinderilor nou-înființate și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) inovatoare. Aproximativ 3 miliarde EUR din bugetul CEI vor fi transferați în Fondul CEI. De asemenea, a fost publicat primul program de lucru anual al CEI, care deschide oportunități de finanțare în valoare de peste 1,5 miliarde EUR în 2021. Totodată, au început înscrierile pentru două premii, și anume premiul pentru femeile inovatoar e ș i cel pentru Capitala europeană a inovării.


Link 
comunicat de presă.

 

 

Ø  Din 17 martie, Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.  Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor.  Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde.

Mui multe informatii in 
comunicatul de presă

 

Ø  Comisia Europeană a adoptat primul plan strategic pentru Orizont Europa, noul program de cercetare și inovare al UE în valoare de 95,5 miliarde EUR în prețuri curente. Planul strategic reprezintă o noutate în cadrul programului Orizont Europa și stabilește orientările strategice pentru direcționarea investițiilor în primii patru ani ai programului.


 Promovarea unei autonomii strategice deschise prin orientarea dezvoltării tehnologiilor, sectoarelor și lanțurilor valorice digitale, generice și emergente esențiale;

 

 

 

  • Refacerea ecosistemelor și a biodiversității Europei și gestionarea durabilă a resurselor naturale;

  • Transformarea Europei în prima economie digitală circulară, neutră din punct de vedere climatic și sustenabilă;

  • Crearea unei societăți europene mai reziliente, mai favorabile incluziunii și mai democratice.

 

Primele cereri de propuneri vor fi lansate în primăvara anului 2021 și vor fi prezentate în cadrul Zilelor europene ale cercetării și inovării din 23-24 iunie.

Detalii în comunicatul de presă.

 

Ø  Participați la prima ediție a Zilelor Datelor Deschise ale UE 2021 în perioada 23-25 ​​noiembrie 2021! Inspirați-vă și descoperiți cele mai noi tendințe și cele mai inovatoare soluții în acest domeniu!

Acest eveniment complet online va începe cu EU DataViz 2021, o conferință privind datele deschise și vizualizarea datelor, pe 23 și 24 noiembrie. Se va încheia cu finala EU Datathon, competiția anuală de date deschise, pe 25 noiembrie. 
http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-uniunea-europeana/1435-participa-la-zilele-datelor-deschise-ale-ue
 

Ø  Centrul de vizitatori al Comisiei Europene vă așteaptă!

 Vizitele la Comisia Europeană în Bruxelles sunt suspendate momentan, dar puteți afla mai multe despre ceea ce face UE - fără a călători în Belgia – printr-o vizită virtuală online la Centrul de vizitatori. http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1433-centrul-de-vizitatori-al-comisiei-europene-va-asteaptav

 

Ø  Eveniment online: Matchmaking și discuții cu experți online privind producția de ambalaje: 22 – 26 martie 2021

http://www.adrcentru.ro/proiecte-regionale/matchmaking-si-discutii-cu-experti-online-privind-productia-de-ambalaje-22-26-martie-2021/   

 

Ø  Eveniment de afaceri dedicat actorilor din industria modei | 26 – 30 Aprilie 2021

Detalii 
http://www.adrcentru.ro/proiecte-regionale/moda/

 

 

Actualizat in - 29.08.2022, la ora 09:42.
Trafic
Vizitatori: 1221225, online: 2

Copyright © 2010 Primăria Oraşului Luduș. Powered by SOBIS Solutions.