O carte de vizita "putin odorizata" a Ludusului ! 
 
Administratorul public al orasului Ludus, Ciprian Turdean, prezent la Tirgu-Mures pentru semnarea actului de constituire a Asociatiei Pro Clima, a declarat ca orasul are un brand negativ din cauza mirosului care provine de la namolul produs de Fabrica de Zahar din oras.

"Deversarile de la Fabrica de Zahar produc un miros neplacut si de aceea am sesizat Agentia pentru Protectia Mediului Mures, pentru a rezolva aceasta problema. Rezolvarea acestei situatii ar fi plantarea de stuf in namolul care produce acel miros neplacut", a declarat Turdean.

Acesta a completat ca problema mirosului nu trebuie tratata ca o problema de mediu, doar ca deranjeaza si a concluzionat ca: "Suntem membri Aquainvest si Ecolet si intentionam sa creem o strategie de dezvoltare durabila la Ludus. Se vor aloca bani pentru o statie de epurare a apei a orasului. Exista statia Fabricii de Zahar care face contra cost epurarea. Intentionam sa initiem o campanie de impadurire, insa batalia o dam cu mentalitatea populatiei".

Rectificarea bugetului local, unul din cele mai importante puncte ale sedintei de Consiliu Local, din luna Aprilie 2009 ! 
 
Conform declaratiilor facute de Dorin Grama, seful Cabinetului Primarului Ludus este vorba despre o rectificare pozitiva, despre o realocare in valoare de 200.000 de lei. Acesti bani au fost alocati Serviciului Public de Gospodarire Comunala, care a fost desfiintat ulterior.

"Cei 200.000 de lei vor fi o sursa suplimentara la bugetul local si vor fi realocati pe alte domenii de activitate", a declarat Dorin Grama. Acesti bani vor fi destinati platii studiului de fezabilitate pentru constructia unei gradinite cu program prelungit in Ludus, precum si asfaltarii strazilor din oras, a concluzionat Grama.

Sedinta de Consiliu Local a avut loc loc in 28 aprilie si a avut pe ordinea de zi 42 de proiecte de hotarari.
 
Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită si la Ludus pe 29 aprilie !
 
Începand din 2008, în România a fost instituită, prin hotărîre de guvern, sărbătorirea unei zile dedicate veteranilor de război. Conform prevederilor legale in vigoare, incepand cu anul in curs, in data de 29 aprilie se va sarbatori si in orasul nostru, Ziua Veteranilor de Razboi din Romania, motiv pentru care, Asociatia Veteranilor de Razboi Ludus, impreuna cu Institutia Primarului Ludus au organizat o manifestare dedicata acestei aniversari.

Astfel, la Monumentul Eroilor din cartierul Dacia, din orasul Ludus, a avut loc incepand cu ora 12:00, un ceremonial religios si militar, in cadrul caruia au fost depuse jerbe si coroane de flori si la care au participat reprezentantii institutiei administratiei publice locale, in frunte cu Primarul Florin Urcan, membrii Asociatiei Veteranilor de Razboi din Ludus, reprezentanti ai institutiilor publice deconcentrate, ai altor institutii publice, ai partidelor politice, precum si mass-media locala.

Actualizat in - 23.06.2024, la ora 13:51.